Företagssköterska

Hitta duktiga företagssköterskor till rimlig kostnad

Genom att anlita företagssköterskor kan ni förbättra arbetsmiljön och hälsan på ert företag effektivt och därmed få en personalstyrka som trivs bättre och har lättare att prestera samtidigt som ni minskar risken för att arbetsmiljötvister ska uppstå.

Företagssköterskor är legitimerade sjuksköterskor som ofta har vidareutbildning inom företagshälsovård. Från dem kan ni få hjälp med bland annat stöd inom arbetsmiljö och rehabilitering och förebyggande hälsoarbete på många sätt, till exempel rådgivning, analyser, hälsoundersökningar och sjukvård relaterad till arbetsplatsen.

För att få ut maximalt av er investering när ni anlitar en eller flera företagssköterskor är det givetvis till stor hjälp att kunna jämföra upplägg och prisbilder mellan olika alternativ. Här kan ni göra det på ett enkelt och smidigt sätt. På så vis kan ni försäkra er om en god kvalitet på tjänsten till ett gott marknadsmässigt pris.

Offert företagssköterska

Ansök om offerter för företagssköterskor direkt via företagshälsa.nu. Beskriv företagets behov och få flera offerter från aktörer i er omnejd. Offerterna blir ett underlag för att kunna jämföra tjänster, upplägg och prisbild. Att ansöka om offerter via vår sajt är gratis och ni väljer vilket företag nu eventuellt vill arbeta med. 

Med offerterna kan ni skapa er en bild av vad en företagssköterska kan bidra med till ert företag och vad investeringen skulle kosta. Att investera i företagets hälsa är alltid en god investering - men man vill gärna göra det till rätt pris.  

Företagssköterska - förbättra hälsan på ditt företag

Att ha en företagssköterska inom företaget kan förbättra arbetsmiljön inom företaget och förbättra hälsan hos anställda. En företagssköterska arbetar både förebyggande och behandlande. Sköterskan ser över arbetsmiljön, ger förslag på förbättringar, gör hälsokontroller, behandlar hälsoproblem som uppkommit på arbetsplatsen och arbetar med konflikter och andra psykologiska problem på arbetsplatsen. Företagssköterskan arbetar alltså med olika former av hälsoinformation - både proaktivt och reaktivt. 

Inom olika yrkesgrupper kan olika typer av hälsokontroller vara aktuella. En arbetsmiljö som kommer med buller och oljud, till exempel byggarbetsplats eller skola, kan behöva hörselkontroller. En arbetsmiljö där de anställda tillbringar mycket tid framför skärmar, till exempel olika former av kontorsjobb, kan behöva syntest. En arbetsplats där de anställda kommer i kontakt med kemikalier kan behöva hälsokontroller där man undersöker kemikaliernas påverkan på de anställda. 

En företagssköterska kan även göra bredare hälsokontroller i förebyggande syfte med till exempel konditionstest, hälsoprofil och information om kost, motion och vikt. Även information om droger och alkohol kan ingå i en företagssköterskas arbetsuppgifter.

Om företaget kräver hälsokontroller innan anställning kan en företagssköterska utföra dessa tester. 

En företagssköterska är en legitimerad sjuksköterska. Denne kan vara vidareutbildad inom företagshälsovård och även specialiserad inom en viss bransch. Inom vissa branscher finns återkommande hälsoproblem som arbetsgivaren bör arbeta proaktivt för att motverka. Det kan till exempel handla om vissa industrier där en viss typ av slitskada är vanlig eller där arbetsmiljön på andra sätt påverkar de anställda. 

Företagssköterska - arbetsuppgifter

 • Hälsokontroll - förebyggande vård samt utvärdering av hur arbetsplatsen påverkar hälsan
 • Hälsokontroll vid anställning
 • Hälsorådgivning - information om kost, motion, vikt och livsstil
 • Hälsoinformation
 • Vård - sjukvård relaterad till arbetsplatsen
 • Utvärdera behov av hjälpmedel och stöd
 • Bedömning av arbetsförmåga

Våra senaste förfrågningar

 • Johan bad om offert för Övrigt (Bilverkstad, Tandläkare mm.)
  Hälsundersökning av anställd personal som arbetar som glasmästare. Totalt 12 personer
 • Thomas bad om offert för Övrigt (Bilverkstad, Tandläkare mm.)
  Allmän hälsokontroll.
 • Jenny bad om offert för Övrigt (Bilverkstad, Tandläkare mm.) - Övrigt
  Förskola behöver företagshälsovård. Vi är 7 personer anställda.
 • Michaela bad om offert för Övrigt (Bilverkstad, Tandläkare mm.)
  Önskar prisuppgift för allmän hälsoundersökning ínkl. hälsoenkät för ca. 25 anställda på ett företag i Gnesta.
 • jimmie bad om offert för Övrigt (Bilverkstad, Tandläkare mm.)
  jag vill få pris på den företagshälsovård som krävs vid ett tecknande hängavtal med byggnads.
 • johan bad om offert för Övrigt (Bilverkstad, Tandläkare mm.) - Övrigt
  läkarundersökning för förlängning av körkort
 • Liselott bad om offert för Kontor
  Hälsoundersökning med hörselkontroll 3 personer
 • Demiri Måleri AB/ Jeanette bad om offert för Ekonomi & Juridik
  Vi driver målerifirma men har inget avtal med företagshälsovård vilket vi är pålagt att ha från Svenska Målareförbundet.
  Sitter nu i en sits där vi akut behöver få till ett avtal med företagshälsa senast 2 juni samt undersökning för de 6 anställda senast 17 juni.
  Efter det...

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.