Företagssköterska

Hitta duktiga företagssköterskor till rimlig kostnad

Genom att anlita företagssköterskor kan ni förbättra arbetsmiljön och hälsan på ert företag effektivt och därmed få en personalstyrka som trivs bättre och har lättare att prestera samtidigt som ni minskar risken för att arbetsmiljötvister ska uppstå.

Företagssköterskor är legitimerade sjuksköterskor som ofta har vidareutbildning inom företagshälsovård. Från dem kan ni få hjälp med bland annat stöd inom arbetsmiljö och rehabilitering och förebyggande hälsoarbete på många sätt, till exempel rådgivning, analyser, hälsoundersökningar och sjukvård relaterad till arbetsplatsen.

För att få ut maximalt av er investering när ni anlitar en eller flera företagssköterskor är det givetvis till stor hjälp att kunna jämföra upplägg och prisbilder mellan olika alternativ. Här kan ni göra det på ett enkelt och smidigt sätt. På så vis kan ni försäkra er om en god kvalitet på tjänsten till ett gott marknadsmässigt pris.

Offert företagssköterska

Ansök om offerter för företagssköterskor direkt via företagshälsa.nu. Beskriv företagets behov och få flera offerter från aktörer i er omnejd. Offerterna blir ett underlag för att kunna jämföra tjänster, upplägg och prisbild. Att ansöka om offerter via vår sajt är gratis och ni väljer vilket företag nu eventuellt vill arbeta med. 

Med offerterna kan ni skapa er en bild av vad en företagssköterska kan bidra med till ert företag och vad investeringen skulle kosta. Att investera i företagets hälsa är alltid en god investering - men man vill gärna göra det till rätt pris.  

Företagssköterska - förbättra hälsan på ditt företag

Att ha en företagssköterska inom företaget kan förbättra arbetsmiljön inom företaget och förbättra hälsan hos anställda. En företagssköterska arbetar både förebyggande och behandlande. Sköterskan ser över arbetsmiljön, ger förslag på förbättringar, gör hälsokontroller, behandlar hälsoproblem som uppkommit på arbetsplatsen och arbetar med konflikter och andra psykologiska problem på arbetsplatsen. Företagssköterskan arbetar alltså med olika former av hälsoinformation - både proaktivt och reaktivt. 

Inom olika yrkesgrupper kan olika typer av hälsokontroller vara aktuella. En arbetsmiljö som kommer med buller och oljud, till exempel byggarbetsplats eller skola, kan behöva hörselkontroller. En arbetsmiljö där de anställda tillbringar mycket tid framför skärmar, till exempel olika former av kontorsjobb, kan behöva syntest. En arbetsplats där de anställda kommer i kontakt med kemikalier kan behöva hälsokontroller där man undersöker kemikaliernas påverkan på de anställda. 

En företagssköterska kan även göra bredare hälsokontroller i förebyggande syfte med till exempel konditionstest, hälsoprofil och information om kost, motion och vikt. Även information om droger och alkohol kan ingå i en företagssköterskas arbetsuppgifter.

Om företaget kräver hälsokontroller innan anställning kan en företagssköterska utföra dessa tester. 

En företagssköterska är en legitimerad sjuksköterska. Denne kan vara vidareutbildad inom företagshälsovård och även specialiserad inom en viss bransch. Inom vissa branscher finns återkommande hälsoproblem som arbetsgivaren bör arbeta proaktivt för att motverka. Det kan till exempel handla om vissa industrier där en viss typ av slitskada är vanlig eller där arbetsmiljön på andra sätt påverkar de anställda. 

Företagssköterska - arbetsuppgifter

 • Hälsokontroll - förebyggande vård samt utvärdering av hur arbetsplatsen påverkar hälsan
 • Hälsokontroll vid anställning
 • Hälsorådgivning - information om kost, motion, vikt och livsstil
 • Hälsoinformation
 • Vård - sjukvård relaterad till arbetsplatsen
 • Utvärdera behov av hjälpmedel och stöd
 • Bedömning av arbetsförmåga

Våra senaste förfrågningar

 • Patrik bad om offert för Övrigt (Bilverkstad, Tandläkare mm.) - Övrigt
  Hälsoundersökning /uppföljning angående kost ,motion och hälsa
 • Maggie bad om offert för Kontor
  HÄLSOUNDERSÖKNING

  Är i behov av en hälsoundersökning som våra anställda kan få göra en gång per år. I vår verksamhet hanteras kemikalier, vilket är den grundläggande orsaken till att vi önskar få en årlig koll på de anställdas hälsostatus.

  Företaget har ca 15 anställda.

  Vi önskar som minst...
 • Thomas bad om offert för Övrigt (Bilverkstad, Tandläkare mm.) - Övrigt
  Företagshälsovård enligt byggnads krav för kollektivavtal.
 • Mustafa bad om offert för Övrigt (Bilverkstad, Tandläkare mm.)
  Hej!
  Jag är intresserad av företagshälsovård,vi är fem man i företaget.
  Skulle vilja veta hur går det med allt och vad skulle kosta per år.
  Med vänlig hälsning
  Mitke
 • Michaela bad om offert för Övrigt (Bilverkstad, Tandläkare mm.)
  Önskar prisuppgift för allmän hälsoundersökning ínkl. hälsoenkät för ca. 25 anställda på ett företag i Gnesta.
 • Anita bad om offert för Övrigt (Bilverkstad, Tandläkare mm.)
  Vi driver förskola och skola och har ca 50 anställda och önskar vara anslutna till någon form av företagshälsovård dit vi kan skicka våra anställda vid behov, samt för viss personal regelbundna hälsokontroller.
 • Navid bad om offert för Övrigt (Bilverkstad, Tandläkare mm.)
  två skolor, totalt ca 60 anställda

  Önskar ett avtal där man kan skicka anställda för t.ex förstadagsintyg.

  önskar även möjlighet att vid behov köpa andra tjänster.

  för oss är det viktigare med ett lägre avgift och att vi betalar för de tjänster som vi önskar.

  platsen för vårdenheten...
 • Rob bad om offert för Ekonomi & Juridik
  Hej
  Vi är ett nystartade företag. Vi behöver ett hälsovårdsföretag för att teckna avtal med som ska vara underlag till att teckna ett hängavtal med Byggnads.

  Mvh
  Rob

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.