Arbetsmiljöutveckling
Rätt investeringar i arbetsmiljöutveckling ger både mänskliga och ekonomiska vinster.
Investeringar i en god arbetsmiljö kommer alla till gagn: medarbetare trivs bättre och kan leverera bättre resultat till ledningen, samtidigt som kunder har bättre chans att få ett optimalt bemötande. Därtill ställer svensk lagstiftning stora krav på arbetsgivares ansvarstagande för de anställdas arbetsmiljö - vilket gör det till ett obligatoriskt område att ägna tid åt.
Samtidigt är arbetsmiljöutveckling ett avancerat område där de bästa lösningarna ofta kräver rejäl kunskap och stor erfarenhet. Därför finns det goda skäl att anlita experter inom företagshälsa för dem som vill satsa på arbetsmiljöförbättring. Då ökar chanserna att hitta riktigt bra lösningar som alla anställda trivs med, såväl vad gäller psykosocial arbetsmiljö som rent fysisk sådan.
Genom att jämföra olika aktörer inom arbetsmiljöutveckling har ni goda möjligheter att få stora resultat men samtidigt hålla nere kostnaderna för investeringen, och därmed maximera den optimalt.
Offert arbetsmiljöutveckling
Via företagshälsa.nu kan ni skicka en förfrågan och få upp till fem offerter från olika aktörer inom arbetsmiljöutveckling. Att jämföra tjänster och prisbild med hjälp av offerter är effektivt. Ni ser precis vad företagen kan erbjuda utifrån er förfrågan - och för vilket pris. Använd vår tjänst för att hitta det företag inom arbetsmiljöutveckling som kan erbjuda det ni behöver till ett konkurrenskraftigt pris.
Fyll i formuläret:
- Beskriv företagets behov
- När ska arbetet utföras?
- Gäller det ett företag, privatperson eller förening?
- Fyll i kontaktuppgifter
- Godkänn användarvillkor och skicka förfrågan
Din förfrågan matchas sedan med företag inom det område som beskrivits i förfrågan. Upp till fem aktörer inom arbetsmiljöutveckling kommer att kontakta er med offert. Utvärdera offerterna och välj den lösning som passar er.
Arbetsmiljöutveckling
En god och trygg arbetsmiljö stärker ett företag på nästan alla plan. Det ger glada och friska medarbetare som har möjlighet att leverera bättre produkter och arbeta mer effektivt. Det stärker företagets bild utåt, gör företaget mer attraktivt för nya medarbetare och leder till ett bättre bemötande gentemot kunder och leverantörer.
Att arbeta aktivt med arbetsmiljöutveckling handlar om att utveckla en arbetsplats som känns säker och trygg. Man arbetar med kompetensutveckling, riskbedömningar, rutiner, upprättande av arbetsmiljöpolicy, handlingsplaner och kontinuerlig uppföljning. En god arbetsmiljö handlar både om en god fysik arbetsmiljö och en god psykisk arbetsmiljö. Det är viktigt att chefer och ledning har god kunskap inom arbetsmiljöfrågor - detta kan uppnås med hjälp av handledning och utbildning.
För att uppnå en god arbetsmiljö behöver man arbeta kontinuerligt och systematiskt med riskbedömning, åtgärder och kontroll. Det är ett arbete som är ständigt pågående och utvecklas tillsammans med verksamheten.
Arbetsmiljö - lagar och regler
Arbetsmiljölagen heter den lag som värnar om arbetsmiljön på en arbetsplats. Arbetsmiljölagen är det viktigt att man förhåller sig till som arbetsgivare för att förebygga skador, sjukdom och olyckor på arbetsplatsen. Den värnar om en god arbetsmiljö för alla anställda.
I slutändan är det arbetsgivaren som ansvarar för arbetsmiljön på arbetsplatsen - det är dennes ansvar att kontinuerligt arbeta för en god och säker arbetsmiljö. Att systematiskt och kontinuerligt arbeta med att förbättra och utvärdera arbetsmiljön är alltså en god och nödvändig investering.